top of page
gözaltı mezoterapisi 2.PNG

Göz Altı Mezoterapisi Nedir?

          Mezoterapinin içerisinde yer alan maddelerin etkileşimi sayesinde göz çevresinde meydana gelen problemler giderilmektedir. Göz çevresine mikro iğneler ile uygulanan göz altı mezoterapisi, yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir. Mezoterapi uygulanan bölgeler arasında 1,5 ile 3 santim mesafe bulunmalıdır. İşlem sonrasında göz çevresinde hafif şişlik ve kızarıklar meydana gelebilir. Göz çevresine, kan dolaşımını hızlandırmak için buz jeller uygulanmaktadır.

Göz Çevresi Problemleri Neden Oluşmaktadır?

          Kalıtsal olarak ortaya çıkan ya da sonradan meydana gelen göz altı çevresindeki morluklar, çeşitli sebeplerden oluşabilmektedir. Kırışıklık, torbalanma, morluk ya da çizgilenme şeklinde görebildiğimiz göz çevresi problemlerinde, deri hassas bir yapıda ve incedir. Yapısal olarak koyu ten rengi olan kişilerde, göz çevresinde torbalanma ve morluk şeklindeki görünümler söz konusu olabilmektedir. Göz çevresinin hassas olmasından dolayı dış etmenlerden olumsuz şekilde etkilenmeye açıktır.
 

          Göz çevresi problemlerine sebep olan durumların başında elbette ki uzun süre bilgisayar kullanmak yer alır. Buna bağlı olarak göz bozukluğu olan kişilerin bilinçli olarak gözlük kullanmaması da dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Göz yorgunluğu sebebiyle göz altı morlukları artmaktadır. Tütün ve alkol kullanımının yanı sıra yoğun göz makyajı sonrası göz altlarının temizlenmemesi de göz çevresi problemlerine yol açabilmektedir. Bu nedenle kullanılan kozmetik ve bakım ürünlerinin kaliteli olmasına özen gösterilmelidir.

gözaltı mezoterapisi.PNG

Göz Altı Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

          Göz altı mezoterapisine başlamadan önce mutlaka göz altı çevresi temizlenir ve her türlü kirden arındırılır. Silinebilir kozmetik kalem ile göz çevresi çizilerek, mezoterapi uygulanacak bölgeler belirlenir. Çizimler göz bebeği baz alınarak yapılmaktadır. Burada asıl amaç, doğru noktalara enjeksiyon yapılarak etkinin arttırılmasıdır.

          Mezoterapi bölgeleri belirlendikten sonra, sırasıyla enjeksiyon yapılarak uygulamaya başlanır. Uygulamanın dozu, hastaların göz çevresinin yapısına, ten rengine, yaş faktörüne ve problemin boyutuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Göz Altı Mezoterapisi Kimlere Uygulanabilir?

          Göz çevresinde estetik açıdan rahatsızlık hisseden kişiler göz altı mezoterapisi yaptırabilirler. Göz çevresi problemleri, kişiyi normalde olduğundan daha yorgun ve yaşlı gösterebilmektedir. Bu nedenle 18 yaşını geçmiş her birey için göz altı mezoterapisi uygulanabilmektedir.

Göz Altı Mezoterapisi Öncesi 

          Göz altı mezoterapisi işlemine başlamadan önce herhangi bir hazırlık yapmak gerekmez. Yalnızca kişinin kronik bir hastalığı ya da kan sulandırıcı gibi düzenli olarak kullanıdığı ilaçlar varsa sağlık durumu hakkında hekiminizi bilgilendirmeniz gerekmektedir. Ayrıca göz altı mezoterapisi uygulamasına başlamadan 3 gün öncesinde, alkol kullanılmaması gerekmektedir.

Göz Altı Mezoterapisi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

01

Göz altı mezoterapisinden sonraki ilk gün göz çevresinde krem ya da kozmetik ürün kullanılmamalıdır.

02

Göz altı mezoterapisinden sonra uygulamanın ilk günü banyo yapılmamalıdır.

03

Göz altı mezoterapi uygulaması sonrasında aynı gün içerisinde iş ve sosyal hayatınıza devam edebilirsiniz.

04

Göz altı mezoterapisinin ilk günleri yoğun egzersizlerden uzak durulmalıdır. Fakat hafif tempoda yürüyüş yapılabilir.

05

Göz altı mezoterapisi sonrasında 1 hafta boyunca solaryum, havuz ve hamam gibi aktivitelerden kaçınılmalıdır.

06

Göz altı mezoterapisi yapılan bölgeye masaj yapılmamalıdır. Göz çevresi darbelere karşı korunmalıdır.

07

Uygulama sonrasında morluk ve şişlik gibi yan etkiler görülebilir. Yan etkiler kişinin cilt yapısına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Geçici bir durumdur. Olumsuz etkilerin görüldüğü durumlarda soğuk uygulama yapılabilir.

08

Göz altı mezoterapisi uygulamasından sonra cilt güneşten korunmalıdır.

09

Göz altı mezoterapisi sonrasında ki birkaç gün yüz üstü yatılmamalıdır ve baş mümkün olduğunca yüksekte tutulmalıdır.

bottom of page