top of page
mezoterapi_edited.jpg

Mezoterapi

          Genel olarak mezoterapi, cilt yenileme uygulaması olarak bilinmektedir. Lekeler, çatlaklar ve anti – aging gibi problemlerin tedavilerinde kullanılmaktadır. Mezoterapi, cildin altında bulunan ve cilde çok yararlı olan, elastin ve kolajen gibi protein maddelerini uyararak etkisini göstermektedir. Mezoterapi tarafından uyarılan bölgelerde, kan akışı sağlanarak kan dolaşımı düzenlenir. Aynı zamanda lenf dolaşımına etki eden mezoterapi, bağışıklık sistemini de düzenlemektedir.

Sağlıklı bir yaşam için diğer mezoterapi uygulamalarımızı inceleyin

saç mezoterapisi.PNG
Saç Mezoterapisi

Mezoterapi Nedir?

          Küçük iğneler kullanılarak cilde enjekte edilen mezoterapi ilaçları bölgesel olarak uygulanmaktadır. Böylece direkt olarak çözüm odaklı bir tedavi söz konusu olmakla birlikte, tedaviden maksimum düzeyde verim almak mümkün hale gelmektedir. Mezoterapi de mineral, vitamin, enzimler ve aminoasitler gibi maddeler kullanılabilmektedir. Kişinin durumuna bağlı olarak ilaçlar ve düzeyleri değişiklik göstermektedir.

          Mezoterapi uygulanan bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Saç derisini besleyerek, saç dökülmesini önleyen uygulamaya saç mezoterapisi denir. Yüz bölgesine uygulanan ve cildi nemlendirerek sağlıklı bir görünüm veren diğer tedavi ise yüz mezoterapisidir. İğne fobisi olan kişiler için iğnesiz uygulanabilen mezoterapi mümkündür. Ayrıca mezoterapi uygulaması, selülit ya da bölgesel yağlanma içinde yapılabilmektedir.

Mezoterapi Nasıl Uygulanır?

          Mezoterapi uygulamasına başlamadan hemen önce muayene yapılmaktadır. Muayene sonrasında şikayetler de göz önünde bulundurularak hastanın durumu belirlenir. Mezoterapiye başlamadan önce hastanın sağlık durumu hakkında değerlendirme yapmak gerekir. Kan ve idrar tahlilleri istenerek sonuçlara göre işlemlere başlanır.

 

          Öncelikle planlama yapılarak, mezoterapi uygulanacak bölgeler belirlenir. Daha sonrasında planlama yapılır. Anestezik krem ile mezoterapi uygulanacak bölge uyuşturulur. Bölge uyuştuktan sonra mikro iğne ile enjeksiyon yapılmaktadır. İğnenin arka arkaya yapılabilmesi için mekanik bir tabanca kullanılır. Cildin 1 – 4 mm altına uygulanan enjeksiyon, açılı bir şekilde tutularak yapılmaktadır.

          İlk işlemlerden sonra etkinin tam olarak sürdürülebilmesi için 3 ile 15 seans arası mezoterapi uygulanabilmektedir. Her enjeksiyon sırasında cilt üzerine birkaç damla solüsyon verilebilir. Mezoterapi, ayakta uygulanabilen bir tedavidir. Uygulama bittikten 1 saat sonrasında kişi olağan yaşamına geri dönebilir. Genellikle pansuman gereken bir yöntem değildir. Fakat seanslar devam ettiği sürece belirli aralıklarla kontroller yapılmaktadır.

Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

  • Ciltte yaşlanma belirtileri ve sarklamalar,

  • Güneş lekeleri ve diğer tüm lekelenmeler,

  • Deri de meydana gelen çatlaklar,

  • Selülit oluşumu,

  • Saç dökülmeleri ve kellik durumları,

  • Göz altı morlukları ve torba oluşumu.

madde işaretleri okay_edited_edited.jpg

Mezoterapi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

          Mezoterapi sonrasında kesinlikle kan sulandırıcı kulanılmamalıdır. Seans bittikten sonra 10 – 15 saat boyunca uygulama bölgesine su değdirilmemelidir. Çünkü su mezoterapi etkisini azaltabilir. Dar kıyafetler vücuttaki kan akışını yavaşlatabileceği için, seans sonrasında kot ya da dar pantolonlar giyilmemesi önerilmektedir. 2 – 3 boyunca zorlayıcı hareketlerde bulunmamak önemlidir. Ayrıca 12 saat boyunca banyo yapmamak gerekir.

 

         

bottom of page